P2

SK-SK

SK75

prejemniki finančnih spodbud sklada za podjetja v zgodnjih fazah rasti

Startup.si

nacionalna in mednarodna promocija startup podjetij

Projekt Start:up Slovenija je neodvisna odprta platforma slovenskega startup ekosistema, ki podpira inovativno podjetništvo v Sloveniji.


Je povezovalec, koordinator in promotor mreže deležnikov slovenskega startup ekosistema v Sloveniji in tujini, torej startupov, investitorjev, podpornih okolij, podjetniških strokovnjakov, in tudi zanesenjakov, tako posameznikov kot organizacij, ki s svojimi aktivnostmi v startup ekosistemu spreminjamo Slovenijo na boljše. Strastni, predani in osredotočeni informirajo, promovirajo, navdihujejo, povezujejo, sodelujejo in spreminjajo ter tako utirajo podjetništvu pot v tkivo slovenske družbe.

Projekt Start:up leta

Projekt Start:up leta, ki je jedrni del programa Start:up Slovenija, želi prepoznati najboljša slovenska inovativna zagonska oziroma startup podjetja v najzgodnejši razvojni fazi, jih strokovno podpreti in promovirati v širši javnosti. V letu 2008 je bilo prvič organizirano tekmovanje Start:up leta, v katerem je do danes sodelovalo že skoraj 1000 startupov. Vse od začetka je na tekmovanju najboljšemu startupu podeljen naziv slovenski startup leta, simbolizira pa ga kristalni kipec, ki ga ekipa prejme na odmevni prireditvi na konferenci PODIM.

Predselekcijski postopek

V letu 2011 se je na pobudo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo tekmovanje Start:up Slovenija povezalo z zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniškega sklada. Tako so si lahko podjetja s sodelovanjem v predselekcijskem postopku Start:up Slovenija pridobila dodatne točke za razpis. Več o predselekcijskem postopku si lahko preberete tukaj.

Promocija startup podjetij

Spletni portal www.startup.si je najbolj obiskan spletni portal za ciljno skupino startup in scaleup podjetij, pomemben del spletnega portala pa je tudi katalog vseh deležnikov ekosistema, skupaj s ključnimi novicami, dogodki in drugimi informacijami na enem mestu. Na spletnem portalu in po njegovih socialnih poteh se promovirajo tudi posamezna startup podjetja.

Posebna ponudba za podjetja iz portfelja sklada

Podjetjem iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada je omogočeno:

  • sodelovanje v predselekcijskem postopku,
  • vpis v katalog na spletnem portalu www.startup.si,
  • podpora pri vpisu v startup register,
  • možnost sodelovanja na tekmovanju Start:up leta,
  • promocija startupov doma in v tujini,
  • sooblikovanje slovenskega startup ekosistema.

Izvajalec specializirane promocije in predselekcije

  • Tovarna podjemov

Želiš izvedeti več?

Dostopnost