Arhiv novic

#StartupPlusProgram je
del nacionalne platforme

novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice novice
29. septembra 2023
Zaključna publikacija s pregledom programov
Pripravili smo zaključno publikacijo, ki povzema ključne dosežke programa ter podrobno predstavlja podprta podjetja, podporne programe ter druge ključne deležnike.
25. avgusta 2023
Izvenkrmni motor RemigoOne je finalist DesignEuropa Awards
Startup Remigo, ki je prejemnik sredstev P2 in SK75, Slovenskega podjetniškega sklada, je ponovno zasijal na mednarodni sceni! Njihov izvenkrmni motor RemigoOne se je uvrstil med finaliste na DesignEuropa Awards, ki jih podeljuje ugledni Evropski urad za intelektualno lastnino EUIPO.
10. avgusta 2023
ReCatalyst pridobil 1,7 milijona evrov financiranja
V novem vrtincu inovacij se je slovenski startup ReCatalyst izkazal kot prava tehnološka sila. Podjetje, ki se ukvarja z razvojem naprednih katalizatorjev za gorivne celice prihodnosti, je doseglo ponoven uspeh in pridobilo sredstva v višini 1,7 milijona evrov, pri čemer so se jim pridružili tudi ugledni mednarodni investitorji. Sodelovanje nemškega sklada High-Tech Gründerfonds (HTGF), avstrijskega sklada Xista Science Ventures in nemškega sklada OCCIDENT je podjetju zagotovilo močan zagon za njihovo nadaljnjo rast. A to ni vse - na tej poti so se jim pridružili tudi slovenski investitorji, vključno s podjetjem RUJ Ventures in uglednim poslovnim angelom dr. Tinetom Tomažičem.
28. julija 2023
Mesi prejel 18 milijonov investicije za nadaljno rast
Podjetji Mesi je pred kratkim za nadaljnjo globalno rast od nemškega SHS Capitala prejel 18 milijonsko investicijo. Več o investiciji in razvojni poti podjetja preberite v kratkem intervjuju z direktorjem in so-ustanoviteljem podjetja Mesi, Jakobomo Šušteričem.
27. julija 2023
Čaka nas evolucija že znanih programov za zagonska podjetja
V letošnjem letu se zaključuje petletno programsko obdobje, v okviru katerem je Slovenski podjetniški sklad podprl številne programe za zagonska podjetja ter preko finančnih instrumentov kot so P2, SK75 ter SI-SK zagotavljal tudi financiranje. Ekipa Sklada skupaj s pristojnimi ministrstvi že aktivno pripravlja program za zagonska podjetja za novo programsko obdobje
26. julija 2023
Kaj imajo skupnega Charles Darwin, poslovni mastermind in Youtube?
Trije navidezno nepovezani pojmi povezujejo dogodek Poslovni mastermind. Pojem “Mastermind” postaja vse bolj pogosto del programskega repertoarja podjetniških dogodkov in programov, pospeševalnikov ter na splošno načinov pridobivanja novih znanj in izmenjave izkušenj. Poslovni mastermind se je zato letos uvrstil v paleto Startup Plus programov, s katerimi Slovenski podjetniški sklad z najboljšimi zasebnimi izvajalci podpira razvoj in rast slovenskega startup ekosistema.
10. julija 2023
Deeptech - Odkrivanje velikih potencialov znanosti
O deeptechu, globokih tehnologijah, so visoko nad mestom, na celjskem Starem gradu, razpravljali poznavalci tehnologij in akterji slovenskega startup okolja pod taktirko ekipe Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.
7. julija 2023
Startup Plus: Spoznaj vertikalne pospeševalniške programe za rast in razvoj tvojega startupa
Svet tehnologije se neprestano spreminja in inovativna startup podjetja igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju novih idej ter rešitev. Tukaj imajo zelo pomembno vlogo vertikalni pospeševalniki, ki spodbujajo in pospešujejo rast startup podjetij v različnih panogah. Prav zato na Slovenskem podjetniškem skladu posebno pozornost posvečajo razvoju vertikalnih pospeševalnikov, ki omogočajo podjetnikom rast, razvoj, povezovanje z uveljavljenimi podjetji in specializirana skupinska izobraževanja. V letošnjem letu v okviru Startup Plus programa za portfeljska podjetja potekajo štirje vertikalni pospeševalniški programi, ki pokrivajo področja, kot so vodik, zdravstvene tehnologije, strojna oprema in Web 3.0. V nadaljevanju lahko spoznaš, zakaj so se v Skladu odločili za spodbujanje vertikalnih pospeševalnikov, kateri vertikalni pospeševalniki potekajo trenutno, zakaj so pomembni in kakšna bo njihova vloga v prihodnosti.
6. julija 2023
Slovenski startupi osvajajo Las Vegas: Neprecenljiva izkušnja in vpogled v ameriški startup ekosistem
12 slovenskih startup podjetij Sklada je imelo izjemno priložnost spoznati potencial Las Vegasa skozi čezmejni pospeševalniški program za trg ZDA, ki je bil del Startup Plus programa. To izjemno doživetje je nedvomno dokazalo, da Las Vegas ni le destinacija za zabavo, temveč tudi navdihujoče okolje za rast podjetij in ustvarjanje inovacij. Možnost potovanja v ZDA sta podjetjem omogočila Slovenski podjetniški sklad in AmCham Slovenija. Spoznaj program ENTER:USA Startup Overseas ter preberi več o izkušnjah in informacijah, ki so jih pridobila udeležena startup podjetja.
5. julija 2023
Iskreni pogovor o podjetništvu: Craig Vodnik o izkušnjah, nasvetih in pomembnih lekcijah za podjetnike
Podjetnik Craig Vodnik je svojo dragoceno izkušnjo in brutalno iskrene vpoglede v podjetniško kariero z nami delil na druženju skupnosti CEED LEADERS TALK
4. julija 2023
IZGORELOST - bolezen 21. stoletja. Kako se ji izogniti?
Kot ustanovitelj ali pripadnik vrste startup podjetnikov, se vsekakor verjetno tudi ti srečuješ z valom strasti in pritiska, ki ga prinaša iskanje uspeha. Ta hitri in dinamični svet startupov je kot vrtiljak, ki te spodbuja in navdihuje, a lahko hkrati pusti tudi pečat na tvojem zdravju. Stres in izgorelost sta kot zahrbtna past, ki prežita na tvoji poti, zato je ključnega pomena, da sprejmeš pravilne ukrepe za njuno premagovanje in vzpostaviš ravnovesje med tvojim telesnim in duševnim zdravjem. Prav spodbujanju zdravega življenjskega sloga smo se posvetili tudi na delavnici Zdravje na delovnem mestu, ki jo je Slovenski podjetniški sklad v sodelovanju z GZS, sekcijo za fitnes rekreacijo in regeneracijo in Fakulteto za šport organiziral za portfeljska podjetja. Če tudi tebe zanima, kaj lahko narediš, da se izogneš izgorelosti beri naprej. V nadaljevanju pa te čaka tudi nekaj utrinkov iz SloFIT meritev.
novice
4. julija 2023
Poskrbi za zdravje na delovnem mestu in z majhnimi koraki doseži velike spremembe
Spodbujanju zdravega življenjskega sloga smo se posvetili tudi na delavnici Zdravje na delovnem mestu, ki jo je Slovenski podjetniški sklad v sodelovanju z GZS, sekcijo za fitnes rekreacijo in regeneracijo in Fakulteto za šport organiziral za portfeljska podjetja. Če tudi tebe zanima, kaj lahko narediš za zdravo delo v pisarni in zdrav življenjski slog, beri naprej.
3. julija 2023
Poiščite “heroje”, ki se bodo borili z vami
Pri razvoju hardverskih produktov je treba stranke vključiti v čim zgodnejših fazah in jim prisluhniti. Idejo je treba na trgu preveriti že pred razvojem, pri tem pa budno spremljati tudi konkurenco.
3. julija 2023
Slovenski Deeptech Demo Dan: Od pametnih nalepk za merjenje temperature do kvantnega računalništva na ključ.
Slovenskega “Deep Tech Demo Dneva”, ki je potekal 29. junija v prostorih Labena Ventures v Ljubljani, se je udeležilo 11 slovenskih deeptech podjetij in projektov, ki so navdušili 18 slovenskih ter mednarodnih investitorjev. Demo dan je organizirala Tovarna podjemov v okviru pospeševalniškega programa Deep Tech HUB Slovenskega podjetniškega sklada, ki je namenjen podpori slovenskim “deeptech” projektom pri njihovi komercializaciji.
30. junija 2023
Kako lahko Izrael pripomore k preboju slovenskih startup podjetij?
Izrael - dežela, kjer se sanje spreminjajo v resničnost, in inovacije postanejo del vsakdanjega življenja. Ta majhna, a tehnološko inovativna država na Bližnjem vzhodu je postala magnet za podjetnike z vsega sveta. Zakaj? Zaradi izjemnega izraelskega startup ekosistema, kjer se ustvarjalnost, tehnologija in strast združujejo v pravo silo spreminjanja sveta. Prav zato sta Slovenski podjetniški sklad in javna agencija SPIRIT Slovenija, v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu letos že drugič zapored organizirala pospeševalni program za slovenska zagonska podjetja.
30. junija 2023
Kako izkoristiti potencial umetne inteligence za doseganje novih priložnosti?
Umetna inteligenca je zagotovo ena najbolj vročih tematik tega časa. Danes jo uporabljamo za reševanje številnih težav vsakdanjem življenju - za iskanje najhitrejše poti, branje spletnih strani napisanih v drugem jeziku, iskanje informacij, ki jih potrebujemo in za številne druge namene. Kljub temu pa uporaba umetne inteligence prinaša tudi številna vprašanja in ovire. Prav zato smo se na letošnjem poletnem družabnem dogodku za slovenski podjetniški ekosistem (Teambuilding) podali v svet umetne inteligence, raziskali kako AI uporabiti v podjetjih, z njo povečati produktivnost in kako vpliva na naše vsakdanje življenje ter prihodnost.
30. junija 2023
Zdaj je odlično obdobje za investitorje
23. junija 2023
Google Analytics 4 poslej v ospredje postavlja uporabnika. Kakšne so prednosti za podjetja?
Nič več naprava, ampak uporabnik je v ospredju novega orodja Google Analytics 4, ki z julijem zamenjuje dosedanjo univerzalno analitiko
16. junija 2023
Zakaj je Dubaj mesto, kjer zaživijo sanje vsakega startupa?
Vsak startupovec sanja o tem, da bi svoje podjetje zagnal v mestu, polnem novih priložnosti za rast in razvoj. Ali veš, da prav arabska prestolnica Dubaj velja za vodilno svetovno poslovno središče, ki ponuja edinstveno kombinacijo vrhunske infrastrukture, privlačnih davčnih in pravnih okvirov, sodobnega življenjskega sloga in dostopa do številnih multinacionalnik? To je popolna kombinacija, ki ti lahko pomaga pri osvajanju cilja, da postaneš samorog. Prav zato je Slovenski podjetniški sklad v sodelovanju s Poslovnimi angeli Slovenije tudi letos organiziral intenzivni podjetniški pospeševalniški program “Bootcamp Dubai”, katerega se je udeležilo 15 portfeljskih podjetij. Več informacij o programu in kako so ga doživljali udeleženci, najdeš v nadaljevanju.
15. junija 2023
Od ideje do uspeha: Oblikovanje uspešnega poslovnega modela
8. junija 2023
Slovenski Deep Tech Demo Dan
Prijave odprte
8. junija 2023
Bo že kmalu naš CEO umetna inteligenca?
Povezovanje tehnološke skupnosti za boljšo prihodnost je bila tema letošnje četrte konference ScaleUPgrade, ki jo je organiziral Tehnološki park Ljubljana ob podpori Slovenskega podjetniškega sklada v okviru StartupPlus programa. Številne zanimive teme je ekipa Tehnološkega parka z izjemno relevantnimi sogovorniki naslovila v razpravah dogodka.
2. junija 2023
Pridruži se Deep Tech skupnosti in pospeši komercializacijo svojega projekta
Intenzivno delaš na “Deep Tech “projektu, ki temelji na znanstvenih dosežkih? Pred tabo se odpira odlična priložnost. Odpira se “Deep Tech Hub”, skupnost preko katere lahko pospešiš komercializacijo svojega projekta in prideš do številnih novih priložnosti ter sodelovanj.
31. maja 2023
SLOVENSKI START:UP LETA 2023 JE RECATALYST
Šestnajsti prestižni naziv Slovenski start:up leta, tokrat z letnico 2023, je domov odneslo startup podjetje ReCatalyst, ki razvija, proizvaja in prodaja katalizatorje naslednje generacije za vodikove gorivne celice.
10. maja 2023
Odkrij moč sodelovanja med slovenskim in avstrijskim startup ekosistemom
V zadnjih letih smo bili priča bliskovitemu razvoju startup ekosistema tako v Sloveniji kot tudi v Avstriji. Obe državi povezuje veliko skupnega, od bogate kulturne dediščine do močne usmerjenosti v inovacije in tehnologije. Sodelovanje med slovenskim in avstrijskim startup ekosistemom pa je nujno, saj prinaša številne koristi, kot so izmenjava znanj, dostop do novih trgov, več priložnosti za financiranje, inovativnost in agilnost. Prav zato smo na dogodku Dvojna zmaga: Sodelovanje med slovenskim in avstrijskim startup ekosistemom, ki ga je omogočil Slovenski podjetniški sklad in SFG raziskali potencial slovensko-avstrijskega sodelovanja na področju startupov, opozorili na številne priložnosti in spoznali 13 slovenskih startupov, ki si v prihodnosti želijo prodreti v Avstrijo.
9. maja 2023
Spoznaj 5 finalistov, ki se bo potegovalo za prestižni naslov Slovenski start:up leta 2023
Predstavljamo ti Gentler Stories, Paradigma Technologies, ReCatalyst, Quantifly in Woice! To so tista slovenska startup podjetja, ki so s svojo inovativno idejo in podjetniškim žarom prepričala ter se prebila med finaliste, ki se potegujejo za laskav naziv Slovenski start:up leta 2023.
14. aprila 2023
Potrebujemo pomoč! Nominiraj kandidata za prestižno nagrado Slovenski start:up leta 2023
Letos že šestnajstič zapored iščemo startup, ki nas bo s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom prepričal ter osvojil prestižni naziv Slovenski start:up leta. Ali že imaš v mislih koga, ki bi lahko zasedal zmagovalno stopničko?
31. januarja 2023
Te nasvete največjega londonskega strokovnjaka upoštevaj, če želiš pridobiti investicijo
Ekonomska negotovost oz. tehnološka kriza, v kateri se nahajamo močno vpliva na pridobivanje investicij, kar lahko potrdijo številna startup podjetja. Izkušen tehnološki veteran, podjetnik in soustanovitelj Fundraising Bootcamp-a Francois Mazoudier pravi, da je to že tretja tehnološka kriza in da obstajajo signali ter ponavljajoči se vzorci, ki jih lahko izkoristimo sebi v prid.
31. januarja 2023
Kako tehnološke novosti spreminjajo poslovanje in kaj so danes najpogostejši izzivi hitre rasti?
ScaleUPgrade konferenca, katere osrednja tema je bila letos Tech na X, je že tretje leto zapored postregla s tehnološkimi novostmi in aktualnimi temami, s katerimi se soočajo tehnološka, mednarodna, hitrorastoča scaleup podjetja.
30. januarja 2023
Katere novosti in spremembe uvaja SPS v 2023 in prihodnjih letih?
30. januarja 2023
Doseganje novih višin: Z vertikalnimi pospeševalniškimi programi do novih podjetniških uspehov
Startupi, scaleupi in inovativni MSP-ji, ki delujejo v različnih panogah, industrijah ali tržnih nišah, se soočajo s povsem različnimi izzivi, kar se zadeva oblikovanja, učinkovitih, skalabilnih poslovnih modelov, razvoja proizvodnje, prodaje in trženja proizvodov oziroma storitev. Prav tukaj so izziv zaznali tudi v Slovenskem podjetniškem skladu, kjer se strinjajo, da splošni pospeševalniki več niso dovolj za startup podjetja, ki želijo izkoristiti svoj potencial, izboljšati poslovni model in produkte. Na Skladu si prizadevajo, da podjetnikom omogočajo rast, razvoj, povezovanje z uveljavljenimi podjetji in specializirana skupinska izobraževanja, s pomočjo specializiranih vertikalnih pospeševalnikov. V nadaljevanju spoznaj, zakaj so vertikalni pospeševalniki pomembni, kateri se trenutno izvajajo in kaj nas čaka v prihodnosti.
24. januarja 2023
Pripomoček ESG: kompas trajnostne naravnanosti za mala in srednje velika podjetja
Se sprašuješ, zakaj so nekatere naložbe uspešnejše od drugih? Ugotavljaš, zakaj nekatera startup podjetja vedno dosegajo boljše rezultate od konkurenčnih? Del odgovora se skriva za tremi črkami, in sicer ESG. Ne glede na to, ali gre za investitorja ali podjetje, je poročanje o vlaganju v okolje, družbo in upravljanje oz. ESG nujno, če želimo biti v koraku s časom in zagotoviti prihodnost obstoja naše družbe. Pri oceni, kako trajnostno poslujemo oz. kako skladno je naše poslovanje z ESG načeli, nam pomaga ESG digitalni pripomoček, ki predstavljamo v nadaljevanju.
10. januarja 2023
Švicarski nož za startupe v zgodnjih fazah: kako postaviti go-to-market strategijo, kako pravilno rasti in kako reševati probleme na učinkovit način?
Izkušnje so pokazale, da to, da imaš produkt ni dovolj za uspešen vstop na trg. Za to je potrebna ustrezna go-to-market strategija, prava miselnost in ekipa, vodenje ter ustrezno reševanje problemov. Prav zato prejemniki zagonske spodbude P2 Slovenskega podjetniškega sklada tudi letos v okviru programa Push2Start pridobivajo temeljna znanja, kako uspešno na trg.
15. decembra 2022
Pozdravi svoje startup bolečine s strokovnjaki iz Startup klinike
Gotovo ste že slišali za teorijo o preživetju najmočnejših in izjavo, da mirno morje še nikdar ni naredilo dobrega mornarja. Številni se strinjajo, da prav ta reka odlično opisujeta svet startup podjetnikov, ki je poln izzivov in sprememb. Vsako leto nastane več kot 300 milijonov startupov, a od tega preživi le 10 odstotkov, kar nakazuje na dejstvo, da je podjetniška pot polna bolečin. Prav v situaciji, ko podjetniki naletijo na izzive, pa na pomoč priskoči Startup klinika, ki v okviru Startup Plus programa startupom ponuja pomoč skrbno izbranih strokovnjakov z različnih področjih, ki jih startupi nujno potrebujete pri razvoju in pri pridobivanju investicij. Spoznaj, na katerih področjih pomaga startup klinika in zakaj je tako pomembna.
1. decembra 2022
Z umetno inteligenco in strojnim učenjem do odkrivanja uporabnih vzorcev v podatkih in pridobivanja novih znanj
Se strinjaš, da umetna inteligenca in strojno učenje sodita med ene najbolj vročih tehnologij tega časa? Po podatkih Fortune Business Insights bo globalni trg za strojno učenje do konca letošnjega leta vreden 21,17 milijard USD, medtem ko bo globalni trg za umetno inteligence do konca leta vreden več kot 387 milijard USD. Prav področju umetne inteligence in strojnega učenja pa smo se posvetili tudi na četrti delavnici pospeševalniškega programa Web 3.0., kjer nam je več o omenjeni tematiki razložil dr. Tomaž Curk in nas spoznal s programom Orange Data Mining. V nadaljevanju izveš še več o tem, kaj smo počeli.
1. decembra 2022
Slovenski start:up leta 2022 na police postavil nov produkt
Slovenski start:up leta 2022 Inno Lab je na police postavil nov produkt. Novi Innobox zabojček Razkrinkaj storilca otroke med 8 in 12 letom starosti prestavi v svet forenzikov in detektivov. Otroci sodelujejo pri razkrinkanju tatu z izvedbo štirih forenzičnih poskusov,  ob tem se zabavajo in veliko novega naučijo. Spoznaj ga v nadaljevanju. 
22. novembra 2022
5 izvrstnih pitchev, 30 investitorjev in povezovanje na mednarodni ravni
30 investitorjev, 5 startup pitchev, predstavitev mladega startupa, ki še je čisto na začetku svoje poti in scaleup podjetja, ki že uspešno posluje na različnih trgih, so dejstva, ki opisujejo dogodek Demo dan s tujimi investitorji, ki so ga konec oktobra organizirali Poslovni angeli Slovenije v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Advantage Austria Slovenija in Primorskim tehnološkim parkom. Izvedi kaj novega smo izvedeli in se naučili.
4. novembra 2022
Intervju z naj startup mentorico Nino Dremelj: Angelski investitorji smo believer-ji, saj moremo verjeti v človeka, ki stoji za to stvarjo in ga pri tem tudi podpirati
Vrhunska podjetnica, investitorka in startup mentorica, ki še je enkrat dokazala, da s svojimi izkušnjami ter nasveti uspešno pomaga startupom na poti polni trnja, vzponov, padcev in izzivov. To je naša mentorica Nina Dremelj, ki je bila na letošnjem, že tradicionalnem dogodku Jesenski startup teambuilding 2022, okrononana za Naj startup mentorico leta. Ob tej posebni potrditvi smo z njo o njenem delu, investicijah, mentorstvu in nasvetih govorili v zanimivem intervjuju.
11. oktobra 2022
INTERVJU: Naj startup mentor Niko Klanšek o svojih podjetniških začetkih, izkušnjah, pogledu na prihodnost in nasvetih za podjetnike
Naj startup mentor Niko Klanšek o svojih podjetniških začetkih, izkušnjah, pogledu na prihodnost in nasvetih za podjetnike
19. septembra 2022
PODIM 2022: 10 praktičnih nasvetov globalnih strokovnjakov za vsakega podjetnika
Od 16. do 18. maja so se v Mariboru ponovno zbrali idej polni startupi, aktivni investitorji, izjemni govorci, voditelji uspešnih podjetij in drugi podjetniški navdušenci z misijo, da se povežejo, nekaj novega naučijo in uživajo v ponovnem dogodku v živo po dveh letih digitalnih različic.
13. septembra 2022
Startup Teambuilding: Ivo Boscarol in Robert Ličen o vodenju podjetja skozi negotove čase
Start:up skupnost širne Slovenije se je 8. septembra ponovno zbrala na že tradicionalnem jesenSKem teambuildingu v Orehovem gaju, kjer je bilo v ospredju predvsem druženje in mreženje inovativnih src, ki bijejo za podjetništvo. SK in P2 podjetja v okviru Startup Plus Programa Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) so se tako skupaj z mentorji in ostalimi člani startup ekosistema zbrala v številu kar 80 udeležencev.
13. septembra 2022
INTERVJU: Inno Lab ekipa 3 mesece po osvojitvi naslova Slovenski start:up leta 2022 cilja na nemški trg
Zaključna prireditev nagrade Slovenski start:up leta 2022, ki je tudi letos potekala na Ljubljanskem gradu in jo je bilo moč v celoti v živo spremljati tudi preko spletnega prenosa na spletni strani Start:up Slovenija, je prinesla novega prejemnika kristalnega kipca – to je ekipa podjetja Inno Lab.
31. avgusta 2022
Kako v treh korakih iz garažne v sistematično prodajo?
Spoznaj kako iz garažne (startup) v sistematično (scaleup) prodajo, kako se razširiti na mednarodne trge, katere aktivnosti ti bodo pomagale pri izboljšanju prodaje in nekaj o segmentaciji “accountov”. Žiga in Primož sta zate pripravila tudi nekaj prodajnih nasvetov, med drugim tudi, na kaj moraš biti pozoren/a pri digitalizaciji prodaje in v primeru ohlajanja gospodarstva?
17. avgusta 2022
Najbolj sveži član družine SI-SK je Froomcare
9. avgusta 2022
Spoznaj podjetniške zgodbe letošnjih prejemnikov P2 razpisa 2022
Pa jih imamo! 40 inovativnih slovenskih mladih podjetij, ki so bili svoje ideje pripravljeni uresničiti in obogatiti slovensko podjetniško sceno, namreč!
9. avgusta 2022
Vsi ključni datumi za jesenski rok SK75
Spoznaj ključne datume za jesenski rok SK75!
8. avgusta 2022
“Razturi na maturi” z novo investicijo načrtuje napad na nemški trg
Ekipa “Wise up” s svojo platformo “Razturi na maturi” ne navdušuje le slovenskih dijakov, temveč je prepričala tudi slovenski sklad Silicijevi vrtički, kateri so v njej prepoznali potencial in vanjo investirali 100.000 evrov. V podjetju že načrtujejo širjenje na nemški trg. Več o investiciji, njihovih načrtih in podjetju lahko prebereš v nadaljevanju. 
28. junija 2022
Podvoji si zasebno investicijo s pomočjo SI-SK in spoznaj uspešne podjetniške zgodbe
Imaš hitro rastoče inovativno podjetje, ki še je v začetnih fazah razvoja? Potrebuješ svež denar za poslovanje in razvoj podjetje? Ima tvoje podjetje velik potencial rasti in že ustvarja prihodke? Predstavljamo ti spodbudo SI-SK, ki ga ponuja Slovenski podjetniški sklad in s pomočjo katere lahko podvojiš investicijo zasebnega investitorja. V nadaljevanju izveš vse o SI-SK, preteklih prejemnikih in zakaj se nanj prijaviti.
27. junija 2022
Bird Buddy osvojil GARDENA garden nagrado 2022
Startup Birdy Buddy je tokrat požel uspeh v Nemčiji, kjer je s svojo pametno ptičjo hišico prepričal žirijo in osvojil nagrado Gardena Garden na dogodku spoga+gafa.
27. junija 2022
Beeping zaganja storitev oskrbe in pomoči na domu
Startup Beeping, ki je bil leta 2018 okronan za Slovenski start:up leta in ga poznamo predvsem po čiščenju gospodinjstev ter malih in srednjih podjetij, je z junijem začel ponujati novo storitev, in sicer oskrbo in pomoč na domu.
21. junija 2022
Slovenski start:up leta 2022 je podjetje InnoLab
Petnajsti prestižni naslov Slovenski start:up leta, tokrat z letnico 2022, je prejela ekipa podjetja InnoLab
17. junija 2022
Spoznaj EPIDEMIC, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022
Kako že gre? Se srečata influencer in EPIDEMIC in stopita v orbito kreativnosti … Svet influencerjev je raznolik, barvit in predvsem vpliven! Instagram in TikTok sta njihovi igrišči za širjenje slovesa in kredibilinosti znamk, slovenski startup Epidemic pa poskrbi, da se na pravem mestu ob pravem času poklopijo vsi ključni elementi za uspešno sodelovanje med influencerjem in blagovno znamko.
16. junija 2022
Spoznaj DeltaHub, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022
Trdo delo, izgradnja boljše prihodnosti in ustvarjanje dediščine, ki nekaj pomeni - to je čista zmaga v igri življenja. Ta miselnost zmagovalcev žene naprej tudi podjetje Deltahub, ki je za vse tiste z bolečinami v zapestju oblikovala inovativni namizni pripomoček, ki skrbi za zdravje pri delu za računalnikom.
15. junija 2022
Spoznaj SALESQUEZE, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022
Prste na tipkovnico, pozor, ZDAJ! Startup podjetje SaleSqueze je prepričano, da mora biti naročanje pri proizvodnih podjetjih, predvsem kompleksnih in tehničnih izdelkov, sladko enostavno.
14. junija 2022
Slovenski izvenkrmni e-motor RemigoOne se je predstavil na tednu oblikovanja Milano 2022
Končala se je razstava “Novi časi (Made in Slovenia)”, ki jo je organiziral Center za kreativnost in je potekala na tednu oblikovanja v Milanu. Na razstavi so bili predstavljeni inovativni izdelki slovenskih oblikovalcev, ki opuščajo ustaljene, pogosto škodljive družbene navade. Med njimi se je predstavilo tudi startup podjejte Remigo d.o.o., ki je bilo leta 2019 prejemnik sredstev P2 in leta 2020 SK75, Slovenskega podjetniškega sklada. 
14. junija 2022
Spoznaj mPOR, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022
Do 75. leta starosti za rakom zboli vsak drugi moški in vsaka tretja ženska, velik problem javnega zdravstva pa je tudi atrijska fibrilacija - najpogostejša srčna aritmija. Če k temu dodamo še nezadržen razvoj genske terapije, enega izmed najbolj aktualnih in nezadržno razvijajočih se področij medicine, dobimo tri resnično velike izzive.
14. junija 2022
Kdo bo osvojil prestižni naslov 'Slovenski startup leta 2022'?
13. junija 2022
Spoznaj INNO LAB, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022
Navdušiti otroke za fiziko, matematiko, računalništvo in še kaj, res ni lahka naloga, a s pomočjo znanstvenih poskusov bo mali radovednež odrasel v velikega raziskovalca. In kako v praksi vzgojiti novo generacijo znanstvenikov in znanstvenic? No, pravzaprav TAKOLE!
27. maja 2022
Predstavljamo 5 finalistov v dirki za prestižni naslov Slovenski start:up leta 2022
31. marca 2022
S priročnikom lažje do nepovratnih sredstev
V Start:up Slovenija za vas pripravili pregleden priročnik, s pomočjo katerega boste ugotovili ali je vaša ideja sploh primerna za razpis in nadalje s najkoristnejšimi napotki, kako se lotiti prijave na razpis.
31. marca 2022
Začenjamo 15 krog tekmovanja Start:up Slovenija in napovedujemo nov krog financiranja P2, SK75 ter SI-SK SPS!
Vse o razpisih P2, SK75 in SI-SK na Forum 100% start:up ter "roadshow" dogodkih
4. marca 2022
Prijavi se na razpis P2 2022 in pridobi 54.000 evrov za svoj startup
Danes 4.3. 2022 je na straneh Slovenskega podjetniškega Sklada objavljen razpis P2 2022
10. februarja 2022
Razturi na maturi premika meje digitalnega izobraževanja!
Podjetje Wise up, je s svojo spletno platformo Razturi na maturi leto 2022, začelo z velikimi koraki. Z novim letom so pričeli sodelovanju z Dijaško organizacijo Slovenije, dosegli so več 1000 uporabnikov in še marsikaj več.
31. januarja 2022
4,3 mio EUR semenskega kapitala za zagonska in mala podjetja
Slovenski podjetniški sklad (SPS) razpisuje 4,3 mio EUR semenskega kapitala za zagonska mikro in mala podjetja s potencialom globalne rasti v obliki so-investiranja z neodvisnimi zasebnimi investitorji.
20. decembra 2021
Prijavi se na slovensko-izraelski start-up pospeševalnik
Iščete investitorje, kupce in načrtujete prodor na svetovni trg? Izkoristite priložnost in se pridružite slovensko-izraelskemu start-up pospeševalniku
25. novembra 2021
Finalistu Slovenski start:up leta 2021 BEVO $4,5 mio investicije
24. novembra 2021
Slovenska ploščad za polmilijonski Lamborghini
Slovenski startup Motulii je svojo inovativno rešitev, ploščad, ki lahko na relativno majhni višini navkljub vozilo dvigne do višine, kar treh metrov, predstavil na 34. Avtomobilskem sejmu v švicarski prestolnici Zürich
29. oktobra 2021
V 2022 SPS pripravlja nov 70 milijonski sklad
Ob zaključku Next Round konference, smo se o ključnih razvojnih usmeritvah evropskega in slovenskega startup in scaleup ekosistema pogovarjali z direktorico Slovenskega podjetniškega sklad
29. oktobra 2021
Prijavi se na NLB Hackathon –Odprte finance
V NLB Skupini letos že drugič organizirajo projekt NLB Hackathon 2021, na katerem se bodo udeleženci ukvarjali z odprtimi financami (Open Finance) in poskušali preoblikovati bančno industrijo.
29. oktobra 2021
Kakšna je neusmiljena prodajna formula v DACH regiji?
Prodaja je trd oreh za vsa podjetja, še posebej pa za hitrorastoča oz. scaleup podjetja, ki so pod izrednim pritiskom hitre rasti, ob tem pa na trg vstopajo z novim produktom oz. storitvijo, ki jo stranke še ne poznajo. Zato ni presenetljivo, da bo tema prvega Scaleupgrade srečanja prodajno obarvana.
29. oktobra 2021
Navkljub porastu investicij, je naša regije še vedno podhranjena s tveganim kapitalom
Next Round je letos v hibridni obliki povezal 90 investitorjev, 140 startupov iz vse Evrope in 320 drugih deležnikov ekosistema. Na letošnjem dogodku Next Round, ki je potekal 26. in 27. novembra 2021 v sklopu Startup Plus Programa Slovenskega podjetniškega sklada že tretje leto zapored, je bil del vsebine namenjen tudi pogledu izkušenih regionalnih in globalnih investitorjev na spremembe v ekosistemu.
29. oktobra 2021
Drzne ambicije Slovenije in Evrope za izboljšave startup in scaleup ekosistema
Transformacija industrij se dogaja v polnem zamahu, da pa bi tudi v Evropi sledili temu globalnemu tempu, mora Evropa postati bolj konkurenčno poslovno okolje, o čemer je tekla debata na letošnji investicijski konferenci Next Round, ki je gostila tudi Innovation Summit Slovenia v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU.
28. oktobra 2021
Hardware je res HARD, zato se ga lotite na pravi način
Številni startupi, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme naletijo na izzive v fazi testiranja produkta, pri izdelavi prototipa, izboljševanju prototipa in zagonu množične proizvodnje, kar ne povzroča le finančnih preglavic, ampak vpliva tudi na ugled podjetja in logistiko. Prav zato je na pobudo Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo nastal program HardwareSTART.
26. oktobra 2021
Podjetniki imajo pogosto nerealna pričakovanja pri iskanju investicij
Pri iskanju odgovorov in zelo konkretnih rešitev na specifične poslovne probleme in izzive ti je na voljo Startup klinika.
25. oktobra 2021
Remigo med nominiranci za nagrado DAME, eno najpomembnejših svetovnih nagrad na področju navtike
24. oktobra 2021
Šola za vlagatelje: Nasveti in pogledi izkušenih investitorjev
Želiš tudi ti postati uspešni vlagatelj in pridobiti znanje od najboljših?
22. oktobra 2021
Kako s pomočjo korporacij postati večji ?
Ali si želiš hitre rasti in se povezati s korporacijami, a neveš kako? Tudi letos poteka program Korpostart 2021, ki povezuje startup in scaleup podjetja s korporacijami, z namenom hitrejše rasti. Svetovalec, moderator in mentor, ki deluje v družbi CorpoHub, Lojze Bertoncelj je z nami delil izkušnje in nasvete na področju povezovanja startupov ter korporacij. Preberi več v nadaljevanju.
19. oktobra 2021
MISIJA MOGOČE - širitev na več kot 40 svetovnih trgov
Ali tudi že ti od prvega dneva v startupu razmišljaš o širitvi v tujino? Ali se sprašuješ, če tvoj produkt/storitev ustreza globalnemu trgu? Tudi letos v okviru Startup Plus programa, ki ga organizira Slovenski podjetniški sklad poteka vrhunski program INTL.
7. oktobra 2021
Potrdi svoj startup z vpisom v Register inovativnih zagonskih podjetij
Želiš, da tvoj startup hitreje prepoznajo in najdejo druga uveljavljena podjetja, startupi? Vpiši se v register!
5. oktobra 2021
Umetna inteligenca je pomemben del prihodnosti
Vili Podgorelec nam je predstavil primer, ki so ga naredili v laboratoriju na Univerzi v Mariboru skupaj s startup podjetjem MedicoApps.
4. oktobra 2021
IZ PRAKSE: Kako postavit na trg digitalni produkt na področju zdravja?
Se sprašuješ, kako bi na zdravstveni trg postavil svoj digitalni produkt? V okviru Startup Plus programa letos prvič, v sodelovanju s SPS, Tehnološkim parkom Ljubljana in Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem poteka vertikalni pospeševalniški program za prejemnike finančnih spodbud Sklada na področju zdravja.
4. oktobra 2021
Od eHrane do Glovo Slovenija
Na letošnjem jesenskem teambuildingu SK in P2 podjetij, ki poteka v okviru Startup Plus Programa, ki ga organizira Slovenski podjetniški sklad, smo lahko prisluhnili daljšemu pogovoru s soustanoviteljem eHrane, Borutom Markljem. Borut nam je zaupal nekoliko več o združitvi Glova z eHrano. Preberi spodnji intervju in spoznaj, kako je eHrana postala del globalne zgodbe Glovo.
1. oktobra 2021
Kaj imata skupnega baterijska svetilka in uspešno vodenje podjetja?
Druženje, učenje in mreženje je v startup skupnosti izrednega pomena, zato je v okviru Startup Plus Programa Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) potekal jesenski teambuilding SK in P2 podjetij.
28. septembra 2021
Z nevsakdanjimi podjetniškimi pristopi do nadpovprečnih rezultatov
Se sprašuješ kaj so trendi hitro rastoče industrije in nove tehnologije prihodnosti? Novo znanja in izkušnje mednarodno priznanih strokovnjakov in investitorjev smo ti želeli približati z dvodnevno podjetniško konferenco CEED Founders Talk: Reimagining the future, ki je potekala v Ljubljani med 6. in 7. septembrom.
2. septembra 2021
Ključne prodajne lekcije za startup podjetja
Startup podjetja se velikokrat sprašujejo kako pristopiti do kupcev, povečati prodajo, ohranjati dobre odnose s kupci, zakaj se njihova prodaja ne poveča in kaj delajo narobe. Slovenski podjetniški sklad je v sklopu vsebinske podpore Startup Plus Programa organiziral program Pospeševalnik prodaje 2021.
30. avgusta 2021
Jesenski rok za razpis SK75 je zunaj!
Inovativna mlada podjetja, ki želite pospešiti svojo prodajo in se širiti na nove trge, ta razpis je namenjen prav vam. Čaka vas 75.000 evrov v obliki konvertibilnega posojila, ki vam ga pod ugodnimi pogoji omogoča Slovenski podjetniški sklad.
17. avgusta 2021
Slovenska startupa Pharsol in NYD sta se uvrstila med top 11 podjetij na evropskem razpisu EIT Health
Tudi letos je potekal javni razpis EIT za inovacije na področju zdravstva in kar trem slovenskim podjetjem je skupaj s partnerji uspelo prepričati ocenjevalce ter s tem pridobiti finančno podporo in lažji dostop do ključnih igralcev na področju, kjer si želijo priboriti trg. Na razpis je bilo poslanih več kot sto predlogov in izmed teh je bilo izbranih enajst najboljših.
4. avgusta 2021
Spoznaj podjetja, ki so se pridružila družini SK podjetij!
Znanih je novih sedem podjetij, ki so pridobila financiranje SK75 in SI-SK Slovenskega podjetniškega sklada. Spoznaj, kdo je pet prejemnikov 75.000 evrov konvertibilnega posojila SK75, namenjenega rasti prodaje in širjenjem na tuje trge ter kdo sta dva prejemnika soinvesticije SI-SK.  
30. junija 2021
Prenovljena različica pametnega rokovnika Organicer
Startup Organicer, ki stoji za pametnim rokovnikom in z njim povezano aplikacijo za mobilne naprave, ki na roko napisane zapiske pretvori v digitalno obliko, je letos lansiral  novo generacijo pametnih rokovnikov in zbral že več kot 50.000 EUR na Kickstarterju. Svoj pametni rokovnik pa si lahko od tega tedna naprej zagotoviš tudi na njihovi spletni strani. 
30. junija 2021
Ključni nasveti s področja digitalnega marketinga iz novega Startup Plus programa GrowDigital
18. junija 2021
Slovenska ekipa “HiFLYERS” zmagala na hekatonu, katerega soorganizator je Swiss Timing
Izvirna rešitev slovenske ekipe "HiFlyers", aplikacija LeanIn, ki gledalce spodbudi k aktivnemu spremljanju smučarske tekme,  je mednarodno žirijo najbolj navdušila in si prislužila prvo mesto na virtualnem hekatonu Winter Sports Hackhathon, ki je potekal 8. in 9. junija in katerega soorganizator je bilo svetovno znano podjetje Swiss Timing. 
17. junija 2021
Slovenski start:up leta 2021 je podjetje Bird Buddy
11. junija 2021
Prireditev Slovenski start:up leta 2021
Iščemo novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov! Imamo 5 finalistov. Kdo izmed njih bo prejemnik kristalnega kipca? Kdo izmed njih bo aktualni nosilec naziva Slovenski start:up leta?
9. junija 2021
Izvenkrmni e-motor Remigo med finalisti MUVE Yacht Project
Na Navtičnem Salonu v Benetkah je v okviru posebne razstave o prihodnosti trajnostne mobilnosti na vodi - "MUVE Yacht Projects" med finalisti bil predstavljen tudi inovativen izvenkrmni električni motor Remigo. Remigo je produkt slovenskega startup podjetja Remigo d.o.o., ki je bilo leta 2019 prejemnik sredstev P2 in leta 2020 SK75, Slovenskega podjetniškega sklada. 
7. junija 2021
Beeping se širi v Španijo
Leta 2015 sta ustanovitelja startup podjetja Next, David Mohar in Jan Dobrilovič lansirala spletno platformo Beeping, ki omogoča enostavno naročanje preverjenih in zanesljivih čistilcev za dom. Beeping deluje podobno kot Uber, saj lahko samo z nekaj preprostimi kliki hitro, varno in enostavno naročimo čiščenje na dom. S pomočjo Beeping Business lahko zagotovimo čiščenje svojih poslovnih prostorov, podprto z vso podporo tehnologije.
9. maja 2021
Znani so finalisti nagrade Slovenski start:up leta 2021
7. maja 2021
Koronakriza - pospeševalnik digitalizacije, ki nas je končno ponesel v 21. stoletje
V zadnjem letu so se v poslu dogajale tektonske spremembe na mnogih področjih. COVID-19 je odigral vlogo nevidnega pospeševalnika, ki je poslovno okolje v mnogih pogledih dokončno ponesel v 21. stoletje.
7. maja 2021
Startupi, izkoristite neulovljivo prednost korporativnega partnerja
Kako do ameriškega tveganega kapitala, o prevzemih startupov s strani velikih koncernov in kako voditi korporativni startup, na letošnjem Podimu DX.
6. maja 2021
Revolucija razvoja NFT in hitra rast digitalnega plačevanja
NFT-ji so ena izmed najbolj vročih oblik monetizacije podatkov, ki so pretresli igralniški in zbirateljsko industrijo tako kot blockchain finančno.
6. maja 2021
Ustanavljanje spinoff in spinout podjetij je treba povečati
Univerze in javne raziskovalne organizacije poglabljajo sodelovanje z gospodarstvom. A za učinkovit prenos visokotehnoloških izumov, nastalih znotraj univerzitetne sfere, v zunanji svet bo potrebno preskočiti še marsikatero oviro. 
5. maja 2021
Trajnost postaja ena izmed temeljev konkurenčnosti podjetij
30. aprila 2021
Pametna mesta so eden izmed stebrov letošnjega Podim programa
28. aprila 2021
Mentorstvo je gušt, ki širi obzorja in daje samozavest
14. aprila 2021
Znanih je že 40+ govorcev letošnje startup & tehnološke konference Podim
Podim se bo letos odvil med 17. in 19. majem. Spoznaj prve govorce.
14. aprila 2021
Chipolo ONE Spot je prvi bluetooth sledilnik, ki se povezuje z Applovo aplikacijo Find My
Dosežek slovenskega Chipola: eden izmed prvih treh produktov, ki lokacijo izgubljenih osebnih predmetov pridobiva s pomočjo Apple Find My mreže.
25. marca 2021
Od »one man banda« do Slovenskega start:up leta
17. marca 2021
Slovenski start:up leta InstaText na Product Hunt-u. Podpri ga s svojim glasom.
16. marca 2021
Slovenski startup Epidemic po dobrem letu poslovanja do 400.000 evrov investicije
15. marca 2021
Od Maribora do Gorice se je letos vila pot Roadshow dogodkov
11. marca 2021
Prijave na letošnje razpise Sklada v celoti preko centralnega prijavnega sistema. Cilji Sklada se dvigujejo.
24. februarja 2021
3 razpisi, 5 dogodkov in 10+ programov za podporo tvojega startupa
22. februarja 2021
Razpis SK75 je zunaj. Pripravite se na rast!
V petek, 19. februarja, je Sklad objavil razpis SK75, ki omogoča podjetjem pridobiti 75.000 evrov konvertibilnega posojila.
16. februarja 2021
To je nova sedmerica SK podjetij
Spoznaj podjetja, ki so lani jeseni uspešno pridobila sredstva na razpisu SK75
12. februarja 2021
Razpis P2 2021 je zunaj!
Slovenski podjetniški sklad je danes objavil že težko pričakovan razpis P2 2021. Komu bo letos pomagal?
16. decembra 2020
Vsako leto med 6 in 7 milijoni evrov podpore za startup in scaleup podjetja
Slovenski podjetniški sklad ti pomaga do denarja, mentorstva serijskih podjetnikov in izjemnih vsebinskih programov.
24. novembra 2020
Future 4.0 uspešno povezal korporacije z obetavnimi startupi
Spletna izvedba konference Future 4.0 je navdušila udeležence iz celotne Evrope.
23. novembra 2020
Kriza razkrila, kako ključna za podjetja je visoka dodana vrednost
Digitalna mednarodna konferenca HardwareSTART je potrdila, da je tudi v hardverskih podjetjih za uspeh ključna dobra ekipa.
31. oktobra 2020
Finančna + vsebinska podpora = več možnosti za uspeh
Slovenski podjetniški sklad je uspel v zadnjih 10 letih 800 mladih inovativnih podjetij podpreti z več kot 70 milijonov evrov finančnih spodbud
30. oktobra 2020
Naj hardverski izzivi ne bodo pretrd oreh
Največja dodana vrednost pospeševalniškega programa HardwareSTART je konkretna pomočizkušenih podjetnikov in razvijalcev startupom, ki razvijajo hardverske produkte
28. oktobra 2020
Investiranje se mora nadaljevati. Inoviranje prav tako
Investicijska konferenca Next Round je med drugim izpostavila tudi pobude za izpopolnitev sistema davčnih olajšav tako za investitorje kot za startupe.
25. oktobra 2020
Spravite svojo prodajo v višjo prestavo
Program za povečanje rast prodaje z mednarodno priznanim strokovnjakom za prodajo Primožem Hvalo za P2 in SK podjetja
23. oktobra 2020
Pomembno je znati hitro (z)rasti
Najboljši strokovnjaki v programu SK Growth Camp v sklopu Startup Plus Programa pomagajo prejemnikom (so)investicije SK75 in SI-SK doseči hitr(ejš)o rast.
8. oktobra 2020
Zdaj je pravi čas za investicije v startupe
Next Round investicijska konferenca bo povezala dve milijardi evrov težke investitorje in uspešne regijske startupe na več kot 540 spletnih sestankih.
8. oktobra 2020
Podjetniki pogosto napačno ocenijo, kaj je njihov največji izziv
Startup klinika odgovarja na velike dileme startupov v različnih razvojnih fazah. In kaj so najpogostejši izzivi? Prodaja v segmentu B2B.
6. oktobra 2020
Push2start prejemnikom P2 zagotovi temeljna znanja za vstop na trg
Po razvoju izdelka je vstop na trg naslednja ključna faza. Prejemnikom zagonske spodbude P2 SPS program Push2start na strnjen način ponuja temeljna znanja, kako na trg.
30. septembra 2020
Ne podcenjujte vstopa na tuji trg
Razmišljate o internacionalizaciji svojega posla, pa ne veste, kako začeti? Program INTL ponuja strokovnjake z znanji, kako uspešno osvajati tujino.
25. septembra 2020
Poučna “ura” podjetništva, ki podjetnike navdihuje z optimizmom
Letošnji teambuilding za prejemnike sredstev SK in P2 Slovenskega podjetniškega sklada je znova združil skupnost, privabil več kot 80 udeležencev in postregel z nekaj za podjetnike izjemno koristnimi nasveti ter ponudil izmenjavo dragocenih izkušenj.
16. septembra 2020
Zakaj in kako postati angelski investitor
Vlaganje v startup in scaleup podjetja je sicer res najbolj tvegano, a je lahko tudi najbolj donosno. Kako in predvsem zakaj postati poslovni angel, vsem tistim, ki vas zanima vlaganje v startupe in scaleupe, odgovarja Šola za vlagatelje v okviru Startup Plus Programa Slovenskega podjetniškega sklada.
11. septembra 2020
Podpora zato, da se podjetnik lahko osredotoča le na posel
Redna poročila in izvedba strokovnih svetov so ključni za sprotno spremljanje podjetij in identifikacijo morebitnih težav, ki sem jim je tako mogoče izogniti.
9. septembra 2020
Prijave v predselekcijski postopek za 75.000 EUR za letošnjo jesen zaključene
Znana je časovnica jesenskega razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada. Prijava v predselekcijski postopek Start:up Slovenija ti zagotavlja več možnosti za uspeh.
3. septembra 2020
Vse več slovenskih korporacij želi sodelovati s startupi. Preverite, zakaj
Sodelovanje startupa z uveljavljeno korporacijo je kot posvojitev, ki bo vašemu startupu ali scaleupu ponudila drugačno pot razvoja, kot bi jo podjetje ubralo brez tega sodelovanja.
2. septembra 2020
Kako biti dober mentor startupom in scaleupom
Učljivost, radovednost in želja pomagati nekomu, da gre skozi iste stvari, kot so šli že sami, so glavne lastnosti, ki jih mora imeti vsak mentor. In najboljša stvar v procesu mentoriranja za mentorje je to, da se tudi sami vselej kaj naučijo od mentorirancev.
13. avgusta 2020
Si pridobil zasebnega investitorja? Podvoji znesek investicije!
Od 100.000 do 600.000 EUR za tvoj startup! Slovenski podjetniški sklad v okviru razpisa SI-SK podvoji investicijo zasebnega investitorja pod enakimi pogojil.
3. julija 2020
Startup mentorji so najpogosteje helikopterji, ogledala in “terapevti”
Mentorska podpora postaja pomemben steber vsakega zrelega podjetniškega ekosistema. Startup in scaleup podjetja se vse bolj zavedajo pomembnosti, vrednosti in vloge dobrega mentorja.
26. maja 2020
Konferenca Podim DX presegla pričakovanja organizatorjev in udeležencev
Konferenca Podim DX je letos združila več kot 100 studiev z vsega sveta v enem virtualnem prizorišču.
9. marca 2020
Prijave v predselekcijo za SK75 samo še danes
S prijavo v predselekcijski postopek razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada si lahko zagotoviš do 40 točk od skupaj 100 možnih.
5. marca 2020
Letos prvič po treh letih startupom na voljo kar tri spodbude SPS hkrati
16. januarja 2020
Mentorski odnos mora temeljiti na iskrenosti in zaupanju
A veš, da je med vsemi sestavinami mentorskega odnosa najbolj ključno zaupanje? Pomembno pa je tudi, da sta si mentor in mentoriranec v odnosu mentoriranja enakovredna ključne sestavine 
7. januarja 2020
Chipolo v Las Vegasu predstavil napredni iskalnik predmetov, ki te opomni, ko pozabiš ključe
Chipolo ONE je najnovejši iskalnik predmetov s pametnimi opozorili, ki bodo uporabnike opomnila, če odidejo brez svojih ključev.
12. decembra 2019
Če tvoj produkt ni v eni izmed teh kategorij, ti trda prede …
Program internacionalizacije poslovanja INTL je v polnem teku. Za nami so že štiri delavnice. In kakšne nasvete so podjetjem predali predavatelji?
25. novembra 2019
HardwareSTART program se izteka - kaj smo se naučili...
Vsebinska podpora podjetjem, ki razvijajo hardware produkte, je v polnem zamahu...
24. oktobra 2019
Izjemen teden za Fastcast: pridobljena investicija in globalno partnerstvo
22. oktobra 2019
"Vedno je fajn imeti nekoga, ki ti lahko pridrži ogledalo" #StartupPlusProgram
Tudi letošnji SK teambuilding je bil priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj ter za postavitev temeljev medsebojnega sodelovanja med startupi, mentorji, investitorji in drugimi člani podjetniškega podpornega okolja
11. oktobra 2019
A veš, kateri so investitorji, ki iščejo "the next big thing"? #StartupPlusProgram
26. septembra 2019
Enajsterica v lov za 75.000 evri konvertibilnega posojila
Več kot dva ducata prijavljenih podjetij v predselekcijski postopek za letošnji razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) je po letu dni odsotnosti, ko razpisa ni bilo, odlična popotnica za tokratni jesenski povratek tega priljubljenega konvertibilnega posojila v višini 75.000 evrov. 
18. septembra 2019
Odlična novica za startupe: #StartupPlusProgram Slovenskega podjetniškega sklada!
Če si prejemnik sredstev P2 v letu 2019 ali prejemnik SK75 v kateremkoli od dosedanjih razpisov oziroma prejemnik koinvesticije SI-SK, podporno okolje tvojemu poslu ne zagotavlja le finančne podpore, ampak tudi dragoceno vsebinsko podporo, posebej prilagojeno prav izzivom in potrebam mladih podjetij na poti rasti.
28. avgusta 2019
VIAR uspešno digitalizira slovensko industrijo in ji omogoča do 12-krat hitrejši prenos znanj na zaposlene!
Mlada ekipa iz Celja je razvila orodje, s katerim podjetja izboljšujejo prenos znanj, s tem pa tudi kakovost izdelkov in zadovoljstvo delavcev. Na seznamu kupcev podjetja VIAR, ki ima danes pisarni v Celju in Seattlu, so številna uveljavljena korporativna imena, gre pa za enega najuspešnejših prejemnikov konvertibilnega posojila SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, ki prav v teh dneh znova vabi podjetja k prijavi na razpis SK75. V podjetju VIAR tudi ne skrivajo, da jim je marsikatera vrata odprla nagrada Slovenski start:up leta 2017.
Dostopnost