P2

SI-SK

SK-75

DRUGI

Potencialni prijavitelji na finančne spodbude Sklada in prejemniki finančnih spodbud sklada za podjetja v zgodnjih fazah rasti ter druga podjetja.

Program se je izvajal v letu 2022 in 2023.

Mednarodni pospeševalnik: Izrael

Povezava med slovenskim in izraelskim startup ekosistemom

Slovenski podjetniški sklad in SPIRIT Slovenija, javna agencija, sta v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu dve leti zapored v okviru programa Startup Slovenija organizirala čezmejni pospeševalniški program v Izraelu, namenjen slovenskim start-up in scale-up podjetjem.

Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju start-upov. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se je drži vzdevek »Start-up Nation«. Izrael kot pomembno globalno podjetniško vozlišče združuje ugledne svetovne mentorje, investitorje, potencialne partnerje (dobavitelje, kupce, tehnološke in razvojne partnerje…), prav tako je država odlična odskočna deska za vstop na globalne trge.

Z udeležbo v Slovensko-izraelskem start-up pospeševalniku, lahko mednarodne podjetniške ambicije slovenskih podjetij dobijo pravi pospešek. Namen programa je povezati izbrana slovenska start-up podjetja z deležniki izraelskega poslovnega okolja – z visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, investitorji in akademskimi institucijami.

Na hitro o programu

  • Potencialni udeleženci: Inovativni slovenski start-upi in scale-upi
  • Število izbranih podjetij: 8, 1 oseba na podjetje
  • Sofinanciranje: Udeleženci si sami krijejo samo stroške leta in nastanitve
  • Dodatno individualno svetovanje s strani mentorjev iz Izraela

Z udeležbo v programu imajo podjetja priložnost pospešiti mednarodni razvoj in dobijo dostop do najboljših podjetij, mentorjev in drugih deležnikov ekosistema v Izraelu za validacijo in razvoj produkta, povezovanja s potencialnimi strankami, odpiranja novih tržnih priložnosti in globalno rast.

Udeležba v programu omogočala:

  • Mreženje in aktivni stik z izraelskim tehnološkim ekosistemom – enim od vodilnih svetovnih trgov inovacij, pa tudi med osmimi podjetji, ki se bodo udeležili programa.
  • Povratno informacijo na poslovno idejo, strategijo rasti podjetja, »pitch« ter pomoč pri oblikovanju strategije mreženja in poslovnega sodelovanja v Izraelu.
  • Dostop do najboljših mentorjev, potencialnih partnerjev, pa tudi investitorjev.
  • Dodatno izpostavljenost na mednarodnih trgih, možnost pridobitve novih dobaviteljev, kupcev, razvojnih in drugih strateških partnerjev.
  • Predstavitev v izraelskem finančno-poslovnem središču na zaključnem dogodku.

Program je namenjen inovativnim malim in srednje velikim podjetjem. Izbranih osem start-up in scale-up podjetij (od tega polovica iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada) se osebno udeleži programa v Tel Avivu.

Slovenski podjetniški sklad je program izvajal v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT.

Dostopnost