Mentorji

Tom Vodopivec

Reveris d.o.o.
Tom Vodopivec je ustanovitelj in direktor startup pospeševalnika Reveris, poslovni analitik, podatkovni znanstvenik in strokovnjak za umetno inteligenco.

Tom Vodopivec je ustanovitelj in direktor startup pospeševalnika Reveris, poslovni analitik, podatkovni znanstvenik in strokovnjak za umetno inteligenco. Na Fakulteti za strojništvo in informatiko v Ljubljani je doktoriral iz umetne inteligence v igrah-AlphaGo. Kot raziskovalec je gostoval v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, na FRI pa je kot asistent na dodiplomskih in podiplomskih študijih trikrat prejel nagrado za naj asistenta leta po izboru študentov.

 

Svoje izkušnje je dodatno obogatil v priznanem podjetju Celtra, ki razvija tehnologijo za oglaševalsko industrijo, kjer se je zaposlil kot višji podatkovni znanstvenik. V naslednjih letih je tam zgradil in prevzel vodenje oddelka Data insights, katerega poslanstvo je izboljšati poslovno odločanje v podjetju. 

 

Leta 2019 je ustanovil svoje podjetje Reveris, katerega poslanstvo je pospeševanje startupov, ki ciljajo na industrijo video iger ali razvijajo povezane tehnologije ali igrificirane produkte. Od takrat mu je za svoje podjetje uspelo pridobiti prvo zasebno zunanjo investicijo, ustvariti partnerstvo z lokalnimi investitorskimi organizacijami kot so npr. Fil Rouge Capital, pridobiti še enega full-time soustanovitelja in 10 part-time mentorjev z dolgoletnimi izkušnjami. Od takrat je preveril več kot 50 startupov, projektov in investicijskih priložnosti. 

 

Tim pomaga mladim in zagnanim ekipam uspešno razviti svoje produkte in pridobiti prva finančna sredstva. Aktivno mentorira različnim podjetjem kot so Optiguest, GlobalCore, AMPX, Efan in Wise up. 

Izkušnje v industrijah
IT oprema in infrastruktura
Marketing in oglaševanje
Poznavanje tehnologij
Podatkovno rudarjenje
Umetna inteligenca (AI)
Velike količine podatkov (Big data)
Ključne kompetence
Informacijsko-komunikacijska tehnologija
Razvoj programske opreme