Mentorji

Tom Vodopivec

Reveris d.o.o.
Tom Vodopivec je ustanovitelj in direktor pospeševalnika Reveris, startup svetovalec, mentor, strateg, analitik ter doktor znanosti na področju umetne inteligence.

Tom Vodopivec je ustanovni partner in direktor startup pospeševalnika Reveris. Je startup svetovalec, mentor, podjetnik, vsestranski menedžer, razvijalec, analitik v domenah softvera, tehnologije, video iger, podatkovnih znanosti, strojnega učenja. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani je doktoriral iz umetne inteligence. Kot raziskovalec je gostoval v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, na FRI pa je kot asistent na dodiplomskih in podiplomskih študijih trikrat prejel nagrado za naj asistenta leta po izboru študentov.

 

Svoje izkušnje je dodatno obogatil v priznanem podjetju Celtra, ki razvija tehnologijo za oglaševalsko industrijo, kjer se je zaposlil kot višji podatkovni znanstvenik. V naslednjih letih je tam zgradil in prevzel vodenje oddelka Data insights, katerega poslanstvo je izboljšati poslovno odločanje v podjetju. 

 

Leta 2021 je zagnal svoje podjetje Reveris, katerega poslanstvo je pospeševanje startupov, ki delujejo v softweru, tehnologiji in industrijo video iger. V svojem prvem letu delovanja se je pogovarjal z več kot 200 ekipami, delal s 15 ekipami, pomagal zagotoviti finančna sredstva 8 od njih, sklenil močna partnerstva s Fil Rouge Capital, Poslovnimi Angeli Slovenije, BIRD inkubatorjem in več hubi, inkubatorji ter skladi tveganega kapitala v Srednji in Vzhodni Evropi.

 

Tom pomaga mladim in zagnanim ekipam uspešno razviti svoje produkte in pridobiti prva finančna sredstva. Aktivno mentorira različna podjetja, med drugim tudi Optiguest, Wise up in ELISA. 

 

Izkušnje s tujimi trgi
Velika Britanija
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
Hrana
Igre in igrače
IT oprema in infrastruktura
Izobraževanje in upravljanje znanja
Marketing in oglaševanje
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2C
Poznavanje tehnologij
Podatkovno rudarjenje
Strojno učenje
Umetna inteligenca (AI)
Ključne kompetence
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Drugo
Mentor v programih
P2 2013 SPS
Dostopnost