Mentorji

Rok Habinc

STH Management
Izkušen mentor, podjetnik, partner in izvršni direktor sklada STH Management ter član vodstva podjetja Strenia.

Izkušen mentor, podjetnik, partner in izvršni direktor družbe za upravljanje skladov STH Management ter lastnik podjetja Strenia.

 

Rok Habinc je svojo podjetniško pot začel v družinskem podjetju, nadaljeval pa kot vodja projektov v podjetju Aktiva MAI svetovanje, del Aktiva Skupine. Vodil je projekte, ki so se ukvarjali z nakupi in prodajo finančnih, telekomunikacijskih in IT podjetij. Prispeval je k ustanovitvi enega prvih skladov tveganega kapitala v Sloveniji. V letu 2003 je prevzel vodenje podjetja SCT Strojegradnja (danes Strenia), ki proizvaja stroje za obdelavo mineralov in večje varjene izdelke za trg strojegradnje. V petih letih pod Rokovim vodstvom je Strenia podvojila prodajo, začela poslovati z dobičkom in podvojila dodano vrednost na zaposlenega.

 

Na področjih vodenja in upravljanja podjetja, razvoja poslovnih modelov ter poslovnih marketing strategij je mentoriral podjetja Smart Turn Systems (Movalyse), Visionect in Plasmait.

 

Je izvršni direktor in partner v družbi za upravljanje skladov tveganega kapitala STH Management, kjer so med drugim investirali tudi v podjetji Smart Turn Systems (Movalyse, ki ima zdaj produkt Vigo zavarovanje) ter Visionect.

Izkušnje s tujimi trgi
Albanija
Avstrija
Bosna in Hercegovina
Črna Gora
Hrvaška
Italija
Makedonija
Nemčija
Srbija
Velika Britanija
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
Finančne transakcije
Osebne naprave in aplikacije
Produktivnost in poslovne aplikacije
Proizvodnja
Upravljanje premoženja in investiranje
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2C
Ključne kompetence
Investicije in prodaje podjetij
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast
Mentor v programih
P2 2013 SPS
SK200 SPS
SK75 2022 SPS
Dostopnost