Mentorji

Robert Bratuša Brant

Itera Group
Robert je uveljavljen direktor, mentor in svetovalec specializiran za poslovno in digitalno transformacijo.

Robert je uveljavljen direktor, mentor in svetovalec specializiran za mednarodno IT/digitalno in poslovno transformacijo podjetij. Je diplomiran inženir računalništva in informatike, magister poslovnih financ, na Harvard Business School v Bostonu, pa se je izpopolnil na vodstvenem podiplomskem programu, kjer se je osredotočal na prestrukturiranje podjetij. Je imetnik številnih certifikatov kot so FCPA, GAICD, Lean Six Sigma Black Belt, Scrum Master in Prince2.

 

Njegove poslovne in prodajne izkušnje vključujejo Evropo, Azijo in Avstralijo. Njegovi dosežki vključujejo vodenje 12 mednarodnih projektov preoblikovanja podjetij, kjer je postavil vizijo in dosegel strateško rast. Kot neizvršni direktor je bil deloval v Španiji, Švedskem, Liechtensteinu in Avstraliji. V Avstraliji je delal sedem let, med drugim tudi kot Group Manager v Impact International in kot Program Manager v Health Support Queensland.

 

Robert izkušnje vključujejo dosežke kot direktor tržnega segmenta v NLB, kjer je povečal prodajo v segmentu velikih podjetij, direktor EOS KSI, kjer je prestrukturiral podjetje, povečal prodajo in dobil mednarodno nagrado Best Handling Process Company, član uprave v skupini Iskraemeco, kjer je uspešno izvedel prestrukturiranje, zmanjšanje zadolženosti in mednarodni tender za prodajo podjetja ter kot direktor financ in poslovanja pri podjetju EFOS, informacijske rešitve, kjer se je vrednost podjetja potrojila na 17 milijonov evrov

 

Robert je usmerjen v strateški razvoj IT podjetij. Odlikuje ga sposobnost razvoja mednarodnega poslovanja, razvoja produktov/storitev, ter doseganje visoke stopnje zavzetosti in zadovoljstva zaposlenih. V preteklosti je sodeloval s številnimi mednarodnimi podjetji, tudi do 50.000 zaposlenih in pomagal implementirati več kot 60 projektov na področju informacijske tehnologije in poslovanja. Kot mentor ali svetovalec, pa je svetoval tudi s statrupi in manjšimi podjetji, pri razvoju mednarodnega poslovanja, optimizaciji poslovanja in strateškem razvoju.

 

Trenutno je zaposlen v družbi Endava, digitalne storitve kot vodja poslovanja. Primarno je usmerjen na večje projekte razvoja programske opreme v ZDA in Veliki Britaniji.

Izkušnje s tujimi trgi
Avstralija
Evropa
Indija
Japonska
Kitajska
Malezija
Tajska
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
Finančne transakcije
IT oprema in infrastruktura
Produktivnost in poslovne aplikacije
Upravljanje premoženja in investiranje
Združevanje in obdelava podatkov
Poznavanje tehnologij
API storitve
OLAP / OLTP
Sistemi za upravljanje povpraševanja
Spletna plačila
Strojno učenje
Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast
Dostopnost