Mentorji

Robert Blatnik

Institut "Jozef Stefan"
Robert Blatnik je strokovnjak za upravljanje tehnologije in odcepljena podjetja na Centru za prenos tehnologij in inovacij Instituta “Jozef Stefan”.

Robert Blatnik je strokovnjak za upravljanje tehnologije in odcepljena podjetja na Centru za prenos tehnologij in inovacij Instituta “Jozef Stefan”. Magistriral je na področju novih medijev in e-znanosti na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana, diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru in se izobraževal v programu EDP na MIT Sloan School of Management v ZDA. Je imetnik priznane licence Certified Licensing Professional (CLP). 

 

Svoje bogate izkušnje je nabiral kot raziskovalec na področju elektronike in računalništva ter kot član upravnega odbora Združenja profesionalcev za prenos tehnologij Slovenije in kot član sektorske skupine Enterprise Europe Network za IKT. Sodeloval je tudi pri ustanovitvi enajstih odcepljenih podjetij: Genuine Technologies, Infinite, FlexHex, InoVine, RGA, Plasmadis, Nanos Scientificae, Particulars, Vibteh, Modro oko in Inncert.

 

Danes se ukvarja z organiziranjem, vodenjem in predavanjem na izobraževalnih ter partnerskih dogodkih za zaščito intelektualne lastnine, trženje inovacij, visokotehnološkega podjetništva in partnerskega povezovanja za industrijo in raziskovalce. Pohvali se lahko tudi s članstvom v organizacijskem odboru Mednarodne conference za prenos tehnologij, na kateri od leta 2010 naprej vodi izbor tržno najzanimivejših inovacij podjetnih raziskovalcev.

Izkušnje s tujimi trgi
Evropa
Ruska federacija
Velika Britanija
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
Izobraževanje in upravljanje znanja
Proizvodni procesi
Raziskovanje in proizvodnja
Zaznavanje in avtomatizacija
Znanost o materialih
Izkušnje s tipom trga
B2B
Poznavanje tehnologij
Brezžična senzorska omrežja
Industrijska robotika
Medicinski pripomočki in instrumenti
Napovedna analitika
Umetna inteligenca (AI)
Ključne kompetence
Intelektualna lastnina
Poslovna strategija
Razvoj programske opreme
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Idejna faza
Dostopnost