Mentorji

Lucia Lučka Klanšek

LLK, Ilc
Podjetnica, investitorka, svetovalka in mentorica

Lucia je ustanovila in vodila več uspešnih slovenskih ter ameriških podjetij, vključno z Nektar, Easy4Busy, and LLK. Študirala je ekonomijo, pri 18. pa že zajadrala v podjetniške vode – oče ji je podaril štiri kavne avtomate in v kratkem ji je uspelo njihovo število dvigniti 100 (postavila jih je v vse večje tovarne v Sloveniji). Avtomate za kavo je po 17. letih prodala enemu od zaposlenih, sama pa ustanovila podjetje Nektar. To je bilo v 90-tih eno najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji, ki je s svojimi točilnimi napravami za negazirane pijače že razstavljalo na sejmih v Ameriki in na Japonskem. V 2004 je podjetje prodala in se preselila v New York.

 

Podjetje Easy4Busy je ustanovila skupaj s sinom Nikom, s katerim sta v 3 letih uspela zgraditi prepoznavno mednarodno podjetje. Podjetje je bile eno izmed prvih, ki je prehranske produkte (smutije) prodajalo preko spletne trgovine. Njihova distribucijska mreža je obsegala preko 600 trgovin v ZDA.

 

V 2008 je ustanovila fundacijo Slovenija4You, s katero je želela povezati uspešne Slovence doma in po svetu z ameriškimi podjetniki, mladim v Sloveniji pa približati podjetništvo. Women Economic Forum ji je v2017 kot priznanje za njeno delo podarilo nagrado Women of the Decade Award. 

 

V 2008 je ustanovila tudi svetovalno in investicijsko podjetje LLK, specializirano za družinsko in žensko podjetništvo. Investira in svetuje podjetjem, ki delujejo na področju prehrane, električnih vozil, modne industrije, pa tudi z nevladnimi organizacijami. Partner podjetja je Harvard Business School, kjer je Lucia v 2002 diplomirala na programu OPM (poslovni program za lastnike in menedžerje v podjetjih).

 

Trenutno piše doktorat na temo razvoja ženskega podjetništva skozi različne politične in ekonomske okoliščine v Sloveniji.

 

 

 

Mentorirana podjetja
Chicatella
La Muci Design
No Number
Pawzler
Risarnica
Izkušnje s tujimi trgi
Evropa
Japonska
Slovenija
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
Hrana
Komunikacija in sodelovanje
Marketing in oglaševanje
Moda, oblačila in osebna nega
Proizvodnja
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2C
Poznavanje tehnologij
Pomoč zaposlenim
Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Mentor v programih
P2 2022 SPS
SK75 SPS
Dostopnost