Mentorji

Igor Jakomin

CargoX Ltd
Coach, mentor in svetovalec z več kot 25 let izkušenj v mednarodnem poslovanju

Že več kot 25 let nabira izkušnje na področju oskrbovalnih verig. Trenutno opravlja funkcijo Namestnika glavnega direktorja start-up podjetja CargoX. Podjetje je revolucionarni ponudnik rešitev na področju veriženja blokov – poznano kot blockchain – za logistično industrijo in mednarodno trgovino.
 
Pred tem je, od ustanovitve dalje, v podjetju opravljal tudi funkcijo Direktorja razvoja poslovanja in kasneje Operativnega direktorja podjetja. V tem obdobju je CargoX ustvaril in digitalno prenesel prvo pomorsko nakladnico (kot vrednostni papir) na blockchain tehnologiji v zgodovini ter razvil blockchain platformo za varen prenos dokumentov in podatkov, ki je prinesla številne mednarodne nagrade in priznanja (najbolj znana je zmaga na start-up tekmovanju mednarodne organizacije IRU – International Road Union iz Ženeve leta 2018. IRU je globalna panožna zveza nacionalnih združenj članic in pridruženih članov v 73 državah na 5 celinah, ki zastopa interese prevoznikov tovornjakov, taksijev in avtobusov po vsem svetu).
 
Igor Jakomin je v CargoX sodeloval pri podpisu pogodbe z Vlado Republike Egipt za vzpostavitev sistema ACI (Advance Cargo Information). Egipt je prva država na svetu, ki je implementirala blockchain tehnologijo za potrebe procesov nadzora uvoza in carinjenja.
 
Svoje izkušnje s start-up okoljem je pridobil tudi v podjetju SmartCargo, kjer je leto in pol opravljal funkcijo Vodje strateškega razvoja.
 
V svoji karieri je med drugim vodil podružnice multinacionalke United Parcel Service v Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini, kot vodstveni kader je deloval v različnih družbah italjanske skupine Samer, bil je član nadzornih svetov Luke Koper in BTC Terminal Sežana ter svetovalec v različnih podjetjih v Sloveniji in tujini. Kot svetovalec in mentor od začetka leta 2018 deluje tudi v uspešnem logističnem podjetju Comark.

 

Izkušnje s tujimi trgi
Bosna in Hercegovina
Črna Gora
Egipt
Finska
Hrvaška
Indija
Italija
Izrael
Kitajska
Makedonija
Singapur
Srbija
Velika Britanija
Izkušnje v industrijah
IT oprema in infrastruktura
Izobraževanje in upravljanje znanja
Logistične storitve
Produktivnost in poslovne aplikacije
Upravljanje dobavne verige
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2G
Poznavanje tehnologij
Logistika in SCM
Pametna mesta
Pametna mobilnost
Tehnologija verižnih blokov
Ključne kompetence
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Uporabniška izkušnja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast