Mentorji

Edvard König

EKWB
Uspešni podjetnik, ki je svoje podjetje od 0 do 120 zaposlenih popeljal brez investitorjev in skladov kapitala.

Edvard König je ustanovitelj podjetja EKWB (Edvard König Water Blocks), ki je številka ena na svetu na področju vodnega hlajenja računalnikov visoke kategorije. Edvard se svojo podjetniško pot začel že kot študent lesarstva, ko je delal kot popoldanski samostojni podjetnik. Danes pa v njegovem podjetju dela že več kot 100 ljudi, ki skrbijo za razvoj, sestavljanje, prodajo in logistiko, proizvodnja delov pa poteka v več partnerskih zunanjih podjetjih.

Podjetje, ki je zraslo iz želje po tišjem in hladnejšem osebnem računalniku, je lani doseglo 25 milijonov evrov prometa v več kot 130 državah sveta in kot partner sodeluje z vodilnimi proizvajalci računalniških komponent. Ljubezen do lesa je v sebi ohranil in tako kot prvi in edini svetu ponudil unikatno vrhunsko estetsko in funkcionalno rešitev: v les oblečene hladilne elemente.

Edvard pravi, da so podjetje EKWB vsaki 2 leti na novo postavili, med njegovimi veščinami pa so dobre pogajalske sposobnosti, poslovno načrtovanje, snovanje, dizajn, menedžment in mreženje.

 

Mentorirana podjetja
ErgoHide
Izkušnje s tujimi trgi
Avstralija
Evropa
Kitajska
Ruska federacija
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
IT oprema in infrastruktura
Oblikovanje in inženiring
Proizvodni procesi
Proizvodnja
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2C
Poznavanje tehnologij
CAD/CAM programska oprema
Obdelava kovin
Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Drugo
Dostopnost