Mentorji

Branko Drobnak

Poslovni angeli Slovenije
Znan in izkušen podjetnik, ustanovitelj investicijske hiše Poteza, investitor ter ustanovitelj in predsednik poslovnih angelov Slovenije.

Branko Drobnak je ustanovitelj in predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije, ki ga je ustanovil leta 2007 in ki povezuje slovenske startupe z investitorji. Širši javnosti je znan tudi kot ustanovitelj in direktor borznoposredniške hiše Poteza, ki jo je ustanovil leta 1992, ko je bil vlagateljski trg pri nas še v povojih. Sedaj je aktiven v podjetju Arima, kjer se ukvarja z investicijskim bančništvom. Kot svetovalec svetuje večim podjetjem, ter je aktivno vključen v svetovalni odbor podjetija Acies Bio.

 

Kot poslovni angel aktivno svetuje mladim podjetnikom in investira v startupe, kot posameznik ali pa v sodelovanju z drugimi poslovnimi angeli. Med njegovimi prejšnjimi investicijami so na primer podjetja kot so Acies Bio in Double Recall. V zadnjih letih pa je med drugim svetoval in svetuje podjetjem DS Meritve, Datainfo, SparkLPG, Redstart Instrumentation in GlobalCore.

Izkušnje s tujimi trgi
Bosna in Hercegovina
Črna Gora
Hrvaška
Makedonija
Srbija
Izkušnje v industrijah
Posojila
Upravljanje premoženja in investiranje
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2C
B2G
Ključne kompetence
Investicije in prodaje podjetij
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Mentor v programih
P2 2010 SPS
P2 2013 SPS
SK200 2017 SPS
SK200 SPS
SK75 2022 SPS
Dostopnost