Mentorji

Andraž Grahek

Capital Genetics
Ustanovitelj in direktor podjetja CAPITAL GENETICS.

Andraž ima že skoraj 20-letne izkušnje na področju kapitalskih trgov, prav tako je že deveto leto ustanovitelj in direktor podjetja CAPITAL GENETICS, hitro rastočega butičnega podjetja, dejavnega na področju korporativnih in podjetniških financ, vrednotenja ter skladov tveganega in zasebnega kapitala v Sloveniji.

 

Poleg svetovanja večjim klientom iz Slovenije in tujine, so se v zadnjih treh letih (najpogosteje pro-bono) usmerjali tudi v segment v podjetij v zgodnji fazi rasti (t.i. venture capital), kjer že več let pomagajo zagonskim podjetjem, podpirajo scale-up podjetja ter svetujejo večjim podjetjem pri investicijah v zagonska podjetja, predvsem na področju semenskega financiranja, presoje in vrednotenja podjemov.

 

Več kot 10 let je deloval kot finančni analitik, upravitelj premoženja investicijskih skladov in na koncu kot direktor naložbenega sektorja v družbi KD Skladi, kjer je vodil celotno ekipo upraviteljev, ki je upravljala preko 400 milijonov EUR v več kot 20 investicijskih skladih.

 

 

 

Mentorirana podjetja
Arvio
Izkušnje v industrijah
Finančne transakcije
Upravljanje premoženja in investiranje
Ključne kompetence
Finance, pravo in poslovodenje
Dostopnost