Mentorji

Aljoša Domijan

Gambit Trade, Aguatera
Aljoša je partner v podjetju Gambit trade, ki upravlja eno največjih slovenskih spletnih trgovin enaa.com.

Aljoša Domijan je serijski podjetnik, startup investitor in mentor. Aljoša je partner v podjetju Gambit trade, ki upravlja eno največjih slovenskih spletnih trgovin enaa.com, prav tako pa direktor podjetja Aguatera, ki deluje na področju vsebinskega marketinga. V 20 letih spletnega poslovanja so njegova podjetja ustvarila več kot pol milijarde evrov prometa.

Aljoša deluje tudi kot predsednik organizacije G plus Quant, ki povezuje investitorje ter startup podjetja. Aktivno deluje kot mentor v ABC pospeševalniku in poslovni angel. Investiral in uspešno je izstopil iz podjetja Viberate ter investiral v številna druga podjetja v Sloveniji in Evropi. Leta 2016 je prejel nagrado za najboljšega mentorja v ABC pospeševalniku.

Svoje podjetniško delovanje dopolnjuje z družbenimi aktivnostmi, saj je v preteklosti deloval kot podpredsednik Slovenskega društva Informatika, predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, član sveta Zavod IAB Slovenija (IAB – Interactive Advertising Bureau), predsednik žirije WEBSI in predavatelj na Netfork spletni akademiji.

Njegove kolumne s področja podjetništva, trženja in uporabe novih tehnologih lahko prebirate v najuglednejših slovenskih medijih, vključno s Financami.

Mentorirana podjetja
Coinhab
QQLYN
Izkušnje s tujimi trgi
Hrvaška
Italija
Nemčija
Nizozemska
Ruska federacija
Združene države Amerike
Izkušnje v industrijah
IT oprema in infrastruktura
Marketing in oglaševanje
Mediji
Moda, oblačila in osebna nega
Prosti čas, potovanja in turizem
Izkušnje s tipom trga
B2B
B2C
B2G
Ključne kompetence
Marketing in PR
Poslovna strategija
Prodaja in razvoj poslovanja
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Semenska faza
Zgodnja faza
Faza rast
Mentor v programih
P2 2010 SPS
P2 2013 SPS
SK75 2022 SPS
Dostopnost